fredag 19 januari 2024

Inför vecka 4

Hej!

Under vecka 4 fortsätter vi att undersöka Medeltiden i SO:n. Vi gör det tillsammans i genomgångar av fakta, filmvisning och gemensamt arbete i arbetsboken med frågor. Frågor ger oftast upphov till diskussioner, vilka är nyttiga i de flesta sammanhang.

I svenska har vi arbetat med Sagor under två veckor och fortsätter nästa vecka med skrivuppgift ”Instruktion”.
Först går vi gemensamt igenom hur en instruktion ser ut. Vi gör därefter en instruktion tillsammans. Därefter prövar eleven själv på, att skriva en instruktion. Eleven får också tips om olika ämnen att skriva om.

Det har varit kallt under veckan och det har varit möjligt att vistas inne i klassrummet även på rasten (vår köldgräns ligger på -20). Jag upplever att det har fungerat bra. Det har varit relativt lugnt. De flesta har hittat en intressant aktivitet för avkoppling tillsammans.

Läxan; Skuggan och det mystiska dokumentet.
Jag hoppas och tror, att den kan ge upphov till intressanta diskussioner kring vad som händer och vad som kommer att hända. Jag tar in elevernas arbete varje fredag, ser över och ger tillbaka inför kommande vecka.

Den här veckan har jag högläst en hel del. Det har varit medvetet, då högläsning kan ha flera goda effekter på språkutvecklingen. Den kan också utveckla elevernas fantasi och föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd. Vidare kan den också stimulera elevens berättande och förmåga att uttrycka tankar samt sin förmåga att förstå sin omvärld. Allt detta styrks av den forskning som finns idag.

Så, vi gör mycket i skolan.

Hälsningar

Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läsläxa till fredag v 21

 Då kör vi sista läxan i svenska för läsåret. Eleverna har blivit påminda ett par gånger och den ligger framdukad i i klassrummet. Den här v...