fredag 15 december 2023

Sista veckan för i å

Då slutspurtar vi för den här terminen.

Nu under december har eleverna öppnat paket och läst egenhändigt skrivna tomteberättelser.
Vi har jobbat med Vikingatiden, sett på Geografens testamente och nu idag: Sveriges historia med Farah. Det sistnämnda är en ny produktion från SVT. Vi har sett 3 avsnitt; jägare och offer, metaller och äventyr och vikingar och slavar. Nästa avsnitt går in på medeltida händelser och det väntar vi med tills vi är där i arbetsboken.

Måndagen är en helt vanlig arbetsdag.
På tisdag kommer vi att bjudas på en Musikal i Sälenhallen kl 09.30 - 10.20. 
På onsdag, på morgonen, får vi besök av Förskoleklass. Då får de som vill, läsa sina tomteberättelser för småbarnen. Samtidigt ska de passa på och kika på vår nissedörr med tillbehör. 
Slutligen, på torsdag, har vi samling i klassrummet i vanlig tid. Därefter kan eleven besöka olika stationer (6 st) där det finns något att pyssla med. En av stationerna är bakning av ett samiskt tunnbröd, en annan julfilm, de andra olika typer av pyssel i olika material. 
Pysslet varar fram till lunch. Vi äter sedvanligt julbord och efter lunchrasten träffas vi i klassrummet för att umgås de två sista timmarna. Då passar vi på att fika. Några elever bakar (laktos- och glutenfritt) och jag bjuder på egenhändigt gjord citrondricka. 

Nästa termin kommer vi att ha läsläxa. Hur den utformas får jag återkomma med. Men det kommer att bli någon typ av inlämningsläxa, så att jag vet att läsningen blir av. 

Med detta önskar jag er

En trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läsläxa till fredag v 21

 Då kör vi sista läxan i svenska för läsåret. Eleverna har blivit påminda ett par gånger och den ligger framdukad i i klassrummet. Den här v...