torsdag 21 december 2023

God Jul!

Hej!

Med dessa ord vill jag tacka er vårdnadshavare för den här terminen. Det har gått väldigt fort, helst mot slutet, men det har också hänt mycket. Dels har det blivit lugnare i klassrummet, dels ser gruppen mer ut som en helhet. Vi har roligt och mysigt tillsammans och detta blandar vi med hårt arbete.

Under hösten har vi haft läxa i svenska med veckans ord, varje vecka. Efter lovet kommer vi att ha läsläxor i stället.

Lite kuriosa:
På onsdag morgon fick vi besök av Förskoleklass. De 4:or som ville, fick läsa sina tomteberättelser för de små. De satt samlade på golvet i klassrummet och lyssnade. Därefter fick de titta på vår nisse-dörr och jag berättade lite om den.
En av Förskole-lärarna berättade idag, att en av hennes elever hade lämnat över en tomte-saga, som hon själv hade skrivit hemma (med inspiration av 4:ornas). Jag fick låna sagan och visade den för 4:orna. Den gick att läsa och den hade fina bilder. Dessutom var den ihopsatt som en bok – helt lik 4:ornas alster. Elever inspirerar elever!

Slutligen vill jag och Alecsandra tacka för de fina julgåvorna! och önskar er alla en

God Jul
och ett
Gott Nytt År

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läsläxa till fredag v 21

 Då kör vi sista läxan i svenska för läsåret. Eleverna har blivit påminda ett par gånger och den ligger framdukad i i klassrummet. Den här v...