lördag 18 november 2023

Hockeybilder och Pokémon

Hej! 

Hockeybilder ser ut att vara ett stort intresse hos några elever såväl i klass 4 som 5 och 6.
Ett annat intresse är Pokémon, vilket utgår från mobiltelefonen.

Båda dessa intressen stör tyvärr undervisningen. När det ringer in för skolstart, så fipplas det en stund med telefonerna och de med pokémonintresse har svårt, trots påminnelser, att lämna in telefonen, ”ska bara” eller ignorerar helt tillsägelsen.

Hockeybilderna är tyvärr framme på lektionerna, trots påminnelser och skarpa tillsägelser, även här ”ska bara” eller ignoreras helt.

Därför ber jag er berörda vårdnadshavare, att se till att hockeybilderna inte finns med till skolan. Dessa elever har fått så många chanser, men de hörsammas inte.

När det gäller Pokémon: telefonen ska ligga i mobillådan, när det ringer in. Om mobillådan inte finns i klassrummet just då, väntar eleverna tills den kommer på plats helt enkelt. Mobiltelefonen används endast, när läraren godkänner det i undervisningen. Ett exempel är när vi har s.k. ”mörkerläsning”, då det är mörkt i klassrummet och eleverna kan använda ficklampan för att se texten bättre. För elever utan mobiltelefon erbjuds andra möjligheter.

Med förhoppning om bättre ordning vid lektionsstart

hälsar

Marie och 4:ans övriga lärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läsläxa till fredag v 21

 Då kör vi sista läxan i svenska för läsåret. Eleverna har blivit påminda ett par gånger och den ligger framdukad i i klassrummet. Den här v...