måndag 30 oktober 2023

Lägesrapport

Hej!

Vi jobbar på med lugn och studiero i klassrummet. Det går framåt och vi börjar hitta varandra.
I SO:n fortsätter vi med Sveriges geografi och har pratat om naturresurser: skogen, odlingsmark, vatten och berggrund samt naturtyper: skog, fjäll, kust, åkermark, myr. Det fortsätter vi med efter lovet och vi går också in på lite kartgeografi då med landskap, hav, sjöar, åar och älvar.

I svenskan stretar vi på med läsningen. Varje vecka läser eleverna två kapitel ur boken ”Rum 213” av Ingelin Angerborn. När vi läst ut boken kommer vi att se den läskiga filmatiseringen. Vi har också påbörjat inläsning av små Pixi-böcker. Jag har scannat och lagt in böcker i programmet Power point. Eleverna läser enskilt eller i par och spelar in ljudet som de lägger in i dessa Power point-berättelser. De som vill ”ger bort” sina inspelningar till förskolebarnen på avdelning Smultronet eller till 1:orna eller varför inte eleverna i Förskoleklass?

Efter lovet sätter vi också i gång med att skriva berättelser med temat ”Tomten”. Alla får en färdig början (har 9 olika) som de skriver av och sedan fortsätter att skriva på. Slutproduktionen blir en liten bok, som vi sätter upp i klassrummet. Varje skoldag i december får en elev läsa sin tomteberättelse för klassen (alternativt att en kamrat läser den eller jag).  

Med förhoppning om ett skönt LÄSLOV

hälsar

Marie

ps. Vilken fantastisk Crazy Hairday vi hade med smaskigt klassfika!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läsläxa till fredag v 21

 Då kör vi sista läxan i svenska för läsåret. Eleverna har blivit påminda ett par gånger och den ligger framdukad i i klassrummet. Den här v...